Jõululaupäev

Meie selle aasta jõululaupäev võttis mõnusa pöörde. Aga alustama peaks vist siiski juba varem.

Meil on igal aastal jõule tähistatud mitu korda - kord minu ema poolse suguvõsaga, kord Härra perega ja kord mu isa poolsete "Rakvere" sugulastega.

Sel aastal oligi juba meie maja varakult jõululõhna täis - tõime kuuse ja pühapäeva hommikul küpsetasime, koristasime ja juba olidki Härra inimesed kohal - veetsime mõnusa päeva ja kuna alustasime juba lõunast, said kaugemalt tulijad ka mõistlikul ajal veel koju sõita :) nii siis juhtuski, et juba seitsmeks oli maja tühi ja käisin ise veel korra Rakveres Tädi juures ja olude sunnil võtsime vastu otsuse, et Rakvere jõulud jäävad sel aastal vahele - mul on selle üle tõesti kurb meel.

Aga noh, kuna me Rakverre ei läinud, siis käisime jõululaupäeva hommikul koos kelgutamas ja lõunat sõime meil. Kõhud täis - tuju hea, võtsime ette Tuuli toodud laumängu.

See kord tuli lauale Mexican Train - polnud seda enne mänginud, aga see Domino sugemetega mäng oli tõesti vahva! Me istusime ja naersime seal laua taga, mängu seltsis vist pea 5 tundi ja kui mäng lõpuks juba lõppema hakkas, tuli Tuulil üsna ebatavaline mõte.

Mõte minna Rappa! Miks mitte!? Jõululaupäeva õhtul kell 8 otsustada, et davai - hakkame minema!

Jätsin oma mehed koju ja pakkisin Tuuli esimestesse ette juhtuvatesse talveriietesse (loe: Härra püksid ja jope läksid loosi) Sest Tuuli ei tulnud kodust üldse plaaniga täna kukile metsa jalutama minna.

Keetsime tee termosesse valmis ja pakkisime tassid kaasa. Kuna meil polnud mõistlikku taskulampi ega laternat, siis olime leidlikud - haarasime laualt kaasa suure küünla mis meil ikka enamasti laual seisab, sidusime sellele sanga külge ja lootsime, et töötab. Mõmm autosse ja turvavööd peale ja sõit võis alata.

Teedel oli üllatavalt palju liiklust, olime juba naljaga nõus, et raudselt on parkla ka autodest paks nagu ilusal suvepäeval :D aga selgus hoopis, et peale meie oli sinna eksinud vaid üks auto.

Latern põlema, Mõmm rihma otsa, seljakotid selga ja matk algas. Olime kokku leppinud, et lähme vaid vaatetornini ja tagasi, sest noh pikk ring öösel pimedas ilma toimiva gepsuta polnud päris meie plaan.

Jõudsime torni juurde mõnusas jutuvadas ja selgus, et tornis olid enne meid veel 2 noort, pakkusime neilegi teed ja pidasime piknikku. Kuna tulek oli olnud nii kiire, siis tundus, et sama teed tagasi minna pole ikka äkki ka mõtet... jalutasimegi siis mööda rada edasi ja nautisime mõnusat talveöist metsa :) rabas muide polnud tegelikult üldse nii pime kui võiks arvata. Kuigi taevas oli pilves :)

Läbi metsa me siiski parklasse tagasi minna ei tahtnud, jalutasime mööda autoteed :) meil oli täitsa mõnus suur küünlalatern, mis tegi meid ka autodele nähtavaks ja iga autoga ronisime hange ja ootasime kuni auto mööda läks. Sest noh, parem karta kui kahetseda.

Mõmm jäi ringiga rahule, meie saime oma "klaasi" jälle täis ja nüüd võib mõnusalt esimesel jõulupühal jälle lauda istuda ja minu ema poolse suguvõsaga kõhu head ja paremat täis süüa :)

Häid jõule!
Airi ja Mõmm
Jälle lugemiseni
Mõmmiga oma maiust välja teenimas.

Laudtee oli küll rookimata, aga anname andeks :D

Tuuli, otsast lõpuni Härra rahvariietes :D

Väga õnnestunud laterna valik!


Pikniku "laud" 
.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

2019 aasta viimased vaibad.

Miks?

Ohepalu - Tapa